به گزارش مهر به نقل از نیواطلس، در سالهای اخیر برخی دانشمندان هشدار داده بودند که ضروری است برای شناسایی مواد و روشهای جدید مقابله با باکتریهای خطرناک تلاش بیشتری به عمل آید. زیرا با افزایش مقاومت باکتریها در برابر مواد دارویی موجود این نگرانی وجود دارد که بیماریها و عفونتهای ساده هم در آینده موجب مرگ انسان شوند.
پژوهشگران دانشگاه وندربیلت آمریکا نوع جدیدی از آنتیبیوتیکها را شناسایی کرده اند که به راحتی از شیر مادر قابل استحصال بوده و برای برطرف کردن این چالش قابل استفاده است.
بشر از مدتها قبل به این موضوع پی برده بود که تغذیه از شیرمادر تاثیرات شگرفی بر حفظ سلامت نوزادان دارد. زیرا شیر منبعی بی همتا از پروتئینها، چربیها و قندهای مناسب برای نوزادان را در اختیار آنها قرار میدهد. شیر مادر با توجه به عدم تکمیل سیستم ایمنی بدن نوزاد از ابتلای وی به بیماری هم جلوگیری میکند.
تا به حال تصور میشد که مواد ضدباکتری بیشتر در پروتئین شیر موجود است، اما با این پژوهش جدید مشخص شده که این مواد در قند شیر مادر هم وجود دارند.
محققان برای بررسی این موضوع پژوهشهای گسترده ای را بر روی نمونههای شیر مادران مختلف انجام داده اند و تا به حال یک نوع قند در شیر مادر شناسایی کرده اند که قادر به کشتن باکتریهای خطرناک و نابودی بیوفیلم های محل زندگی باکتریهاست که این موجودات از آنها به عنوان پوشش محافظ استفاده میکنند. انتظار میرود با ادامه این بررسیها یک نوع قند دیگر در شیر انسان با چنین قابلیتی شناسایی شود.
نظر شما